Q3 2018 samt nytt från Adecco, Inpeople, Jobzone, Läkarjouren, SJR och Veteranpoolen

5 december, 2018
Skriven av: utsikt
Kategori: UtsiktAlmega/Kompetensföretagen (fd. Bemanningsföretagen): Tredje kvartalet 2018 visar på en tillväxt med 0,4 procent jämfört med samma period 2017. Störst tillväxt hade Västra Sverige som ökade med 6,5 procent. Södra Sverige backade mest med 6,8 procent. Stockholm minskade med 0,4 och Norra Sverige med 5,7 procent.  Uthyrning ökade med 1,8 procent och är fortsatt störst med en omsättningsandel på 90 procent av den totala omsättningen i branschen (kompetensforetagen.se).
Ladda ned rapporten här >>

Elanders dotterbolag LGI har ingått ett strategiskt partnerskap med Adecco och avyttrar 51 procent av aktierna i sitt bemanningsföretag. Logworks, som tidigare var ett helägt dotterbolag till LGI, kommer att drivas som ett joint venture (di.se).

Bemanningsföretaget Inpeople i Växjö växer och utökar sitt samarbete med Alwex lager och logistik, vilket resulterar i att Inpeople behöver anställa 50 personer (sverigesradio.se).

ong>Stockholm Live har slutit ett strategiskt samarbetsavtal med bemanningsföretaget Jobzone. Jobzone blir genom avtalet både leverantör och officiell bemanningspartner till Stockholm Live och samtliga evenemang i Ericsson Globe, Tele2 Arena, Friends Arena, Hovet och Annexet samt turistattraktionen Skyview (jobzone.se).

En undersökning genomförd av tidningen Framtidens Karriär, visar att Läkarjouren i Norrland AB är det bemanningsföretag som flest läkare vid landets universitetssjukhus skulle rekommendera (lakarjouren.se).

SJR in Scandinavia förvärvar Women Executive Search Sweden AB, ett chefsrekryteringsföretag med fokus på att öka jämställdhet och mångfald i näringslivet (cision.com).

News55 och Veteranpoolen har lanserat en jobbsökarsajt för pensionärer på News55.se. ”Allt från kortare bemanningsuppdrag till längre deltidsarbeten för pensionärer erbjuds” (cision.com).

⇐ Tillbaka till bloggen.