Ök om ”lätta jobb” klar, EPAB GGVV blir OnePartnerGroup, Ambeas bemanning blir Klara, Hedera Group köper Ambio Helse, Manpowers Elisabeth Wennström Årets Chef 2018

13 mars, 2018
Skriven av: utsikt
Kategori: UtsiktTill slut har så fack och arbetsgivare nått en överenskommelse med regeringen om etableringsjobb för nyanlända och långtidsarbetslösa. Målet är att minst 10 000 personer ska komma i arbete (arbetsmarknadsnytt.se). Överenskommelsen omfattar:

  • Etableringsjobb är en visstidsanställning under längst två år.
  • Etableringsjobb gäller för nyanlända som beviljats uppehållstillstånd de senaste 36 månaderna.
  • Personer som är långtidsarbetslösa.
  • Etableringsanställningarna går ut på att arbetsgivaren kan anställa en person till en kostnad av 8 400 kr/mån. Staten skjuter sedan till 9.870 kr/mån, direkt till den anställde. Det innebär att den disponibla inkomsten efter skatt kommer vara 15.600 kr/månad för den som får ett etableringsjobb.


Almega/Bemanningsföretagen beklagar att Bemanningsföretagen fortfarande står utanför överenskommelsen, men ser något positivare på det faktum att Arbetsförmedlingen får uppdraget att i samarbete med parterna utarbeta en modell som ger de privata matchningsaktörerna uppgiften att matcha till etableringsanställningarna (bemanningsforetagen.se).

Den 1 mars bytte rekryterings- och bemanningsföretaget EPAB GGVV namn till OnePartnerGroup (vilket låter som ett klokt beslut). Det första EPAB-företaget grundades 2009 och har fortfarande sitt kontor i Jönköping. 2014 valde man att starta ett moderbolag vid namn OnePartnerGroup. Företaget har verksamhet på hela 40 orter runt om i landet, däribland Värnamo, Vaggeryd och Anderstorp som ingår i dotterbolaget EPAB GGVV (industritorget.se).

Hedera Group har förvärvat läkarbemanningsbolaget Ambio Helse AB för 7 MSEK. Ambio Helse är relativt nystartat och etablerades på den svenska marknaden av VD David Stafberger. Hedera Group kommer efter förvärvet att proforma omsätta cirka 225 MSEK med ett rörelseresultat på 13 MSEK (vafinans.se).

Klara är från den 6 mars det nya och enhetliga namnet för verksamheterna Rent a Doctor, Rent a Nurse, Rent a Socionom, Care Team och Elevhälsan som finns inom Ambeas bemanningsverksamhet (ambea.se).

Manpowers operativa direktör Elisabeth Wennström har utsetts till Årets Chef 2018. Priset delas ut av tidningen Chef och går till "den chef som sticker ut, är en god förebild och kan inspirera andra till gott ledarskap och goda resultat i vardagen" (vdtidningen.se).

⇐ Tillbaka till bloggen.