Nytt från Academic Work, Poolia, Retail Knowledge och Adecco

26 november, 2018
Skriven av: utsikt
Kategori: UtsiktAcademic Work har prisats som bästa försäljnings- och marknadsorganisation under årets Sales Award Gala i Stockholm (industritorget.se).

SVT rapporterar om att bemannings- och rekryteringsföretag jobbar för högtryck i kampen om att hitta personal. Man tar även upp en ändrad kultur vad gäller jobbyte (svt.se):

"Nu är man inte kvar för att få en guldklocka, utan man ser mer till sin egen utveckling och karriär. Efterfrågan på arbetskraft finns i alla branscher och att det är vanligt att personal till att börja med hyrs in av företag, för att sedan övergå till att vara anställd." (Rebecca Pettersson på Poolia i Umeå)

Bemanningsföretaget Retail Knowledge har ingått ett samarbete med Popup Agency för att erbjuda personal till ett större antal sk. popup-företag runt om i landet (mynewsdesk.com).

Bemanningsföretaget Utia är ett nystartat företag med affärsidén att ge ungdomar som går på högstadiet och gymnasiet jobb. Utia är baserat i Piteå och har grundats av två tonåringar inom ramen för företagskuvösen Go Business i Piteå science park. Nästa år beräknas antalet ungdomar i jobb bli 200 i Piteå, Luleå och Boden (pt.se).

Adecco Finlands vd - tillika tiokamparen - Sami Itani har valts till det finska friidrottsförbundets nya ordförande (hbl.fi).

Östersundsposten rapporterar om att det nu är dags för stafettkockarna - efter hyrläkarna (op.se).

⇐ Tillbaka till bloggen.