Nya auktorisationer, etableringsjobb samt nyheter från NGS, OnePartnerGroup, Wikan, Military Work och Uniflex

4 december, 2017
Skriven av: utsikt
Kategori: UtsiktAlmega/Bemanningsföretagen presenterade följande nya auktorisationer den 1 december (bemanningsforetagen.se):

Nya Auktoriserade bemanningsföretag:

  • Atto HB, Floda
  • Empleo Ljungby AB, Ljungby
  • Merit Bemanning AB, Malmö
  • NKI Bemanning AB, Göteborg
  • OnePartnerGroup Skåne AB, Jönköping


Nya Auktoriserade rekryteringsföretag:
  • Empleo Ljungby AB, Ljungby


Parterna har slutit en principöverenskommelse angående ett förslag om jobb för nyanlända. Förslaget innehåller halverade arbetskraftskostnader till 8.000 kronor för arbetsgivaren per anställd och månad och att resten av lönen betalas av staten. LO och arbetsgivarna hoppas att detta ska öppna arbetsmarknaden för nyanlända, men även för  unga och de långtidsarbetslösa, som tidigare fastnat i Fas 3 (dn.se).

Dock har flera LO-förbund valt att ställa sig utanför överenskommelsen Svenskt Näringslivs vice vd Peter Jeppsson att dra slutsatsen att det är ett svaghetstecken att LO-förbunden inte är överens (arbetsmarknadsnytt.se).

Almega/Bemanningsföretagen å sin sida är positiva till initiativet men har hållits utanför överenskommelsen, och menar att ”utan bemanningsföretagen är risken stor att etableringsanställningar blir ytterligare en åtgärd som inte skapar jobb” (bemanningsforetagen.se), och i Dagens Industri har man gått fram med budskapet att bemanningsföretagen ska vara med och fixa just de föreslagna etableringsjobben (di.se).

NGS: Ingrid Nordlunds VD-kommentar gällande NGS Q3 rapport (ngsgroup.se):

Under 2017 års tredje kvartal hade NGS en tillväxt om drygt 12 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Rörelsemarginalen var 7 procent, vilket är i nivå med vårt långsiktiga finansiella mål. [---] I segmentet Bemanning nådde vi starkast tillväxt inom sköterskebemanningen, som växte med bibehållen och god lönsamhet. Läkarbemanningen fortsatte också att visa tillväxt men med lägre marginaler. Detta i kombination med verksamhetsområde Skolas låga volymer under sommaren gjorde att segment Bemanning trots en tillväxt om 8 procent tappade rörelsemarginal jämfört med motsvarande period 2016.”

One Partner Group öppnar kontor i Helsingborg. One Partner Group är en del av koncernen Reach for the stars AB med bas i Jönköping. One Partner Group omsatte 425 miljoner kronor under 2016 med ett rörelseresultat på 8,5 miljoner kronor. Företaget är etablerat på 36 orter i landet (8till5.se).

24kristianstad.se har publicerat en artikel om ”succéföretaget” Wikan Personal, som startade sin verksamhet i Kristianstad för sex år sedan. Nu har Wikan 800 anställda och omsätter över 300 miljoner kronor och blev nyligen utsedd till Gasell (24kristianstad.se).

Bemannings- och rekryteringsföretaget Military Work har rekryterat Magnus Brevmark till regionchef norr. Brevemark har tjänstgjort både i armén på K4, nuvarande AJB, i Arvidsjaur och i flygvapnet på F21 i Luleå. Han har officersexamen och majors tjänstegrad. Brevemark har efter avslutad tjänstgöring i Försvarsmakten jobbat på DHL som platsansvarig för Norrbotten (affarerinorr.se).

Uniflex Bemanning har tecknat ett Master Vendoravtal med E.ON för bemanningstjänster. Avtalet gäller i hela Sverige och sträcker sig över tre år, med option på förlängning på 1 år (cision.com).

Uniflex avser att använda Poolia som underleverantör inom ekonomi- och specialisttjänster (di.se).

MultiMind Bemannings och Fryshusets gemensamma initiativ för att skapa "streetsmarta VD:ar och chefer" går igång med kull nummer två, med medverkan av bland annat Eva Nordmark, Ordförande TCO; Ann Carlsson, VD Apoteket; Petter Holland, VD PREEM; Henrik Dahlin, VD MTR Tunnelbanan; Monica von Schmalensee, VD White Arkitekter och Lennart Carlsson, senior vice president ABB Sverige (mynewsdesk.com).

TNG å sin sida har publicerat ett nytt avsnitt av ”Jobbpodden – tack för din ansökan!” med fokus på frågan om det går att söka jobb fördomsfritt (mynewsdesk.com).

Professionals Nord etablerar sig i Härnösand. Sedan tidigare finns företaget representerade i Umeå, Sundsvall, Skellefteå, Örnsköldsvik och Östersund (mynewsdesk.com).

⇐ Tillbaka till bloggen.