Kompetensbrist, ”The Future of Jobs 2018”, LinkedIn Talent Insights, nytt från OnePartnerGroup, Logent och Tranpenad

1 oktober, 2018
Skriven av: utsikt
Kategori: UtsiktAlmega: Kompetensbrist största hindret - 37 procent av de privata tjänsteföretagen uppger att brist på personal är det främsta hindret för att de ska kunna öka sin produktion, och i branschen datakonsulter och programmering är det nu hela 86 procent som säger att man har brist på personal (di.se):

"Framförallt behöver vi reformer för att klara kompetensförsörjningen, liksom reformer som moderniserar både Lagen om anställningsskydd och som gör om Arbetsförmedlingens struktur och uppdrag."OnePartnerGroup öppnar nytt kontor i Ulricehamn (mynewsdesk.com1) samt Karlshamn (mynewsdesk.com2).

Logent lanserar den nya tjänsten ”Social Hållbar Bemanning”. Tjänsten syftar till att få nyanlända ut på den svenska arbetsmarknaden genom Logents Bemanningsverksamhet (logent.se).

Tranpenad Stockholm har fått Åhléns och kosmetikkedjan Kicks som nya avtalskunder (tranpenad.se).World Economic Forums rapport "The Future of Jobs 2018" finns nu tillgänglig på webben (weforum.org). I rapporten kommer man bl.a. fram till följande:

  • 2025 kommer maskiner att utföra mer arbetsuppgifter än människor jämfört med det faktum att 71% av arbetsuppgifterna utförs av människor i dagsläget.
  • Trots allt kommer automatiseringen ändå ge upphov till fler jobbmöjligheter för personer med rätt kompetens.
  • Det är därför akut att tillhandahålla möjligheter till vidareutbildnin för att skydda arbetstagare och samhällen i riskzonen.


LinkedIn Talent Insights, företagets insikts- och analysverktyg, har nu kommit ur beta och blivit tillgängligt i Storbritannien för att hjälpa företag att planera för sina nuvarande och framtida anställningsbehov. Talent Insights bygger på två kraftfulla rapporter:  Talent Pool and Company Report (onrec.com):
  • Talent Pool - analysrapport om en specifik talangpopulation (dvs främsta kompetenser, utbildning, engagemang med ett företags varumärke).
  • Company Report - analysrapport om branschkollegor (bl.a. geografisk rapport om varifrån talanger flyttar och till vilka företag de flyttar till)


⇐ Tillbaka till bloggen.